Onlangs berichtten wij over de mogelijke start van twee nieuwe opleidingen bij de sector Techniek & Informatica van het Graafschap College. Inmiddels is het definitief: per augustus 2017 start de sector met de opleidingen Middenkader Smart Building en Middenkader Smart Industry. Het betreft beide 4-jarige opleidingen in de beroepsopleidende leerweg (bol) op niveau 4. Het zijn dé mbo-opleidingen van de toekomst op het gebied van techniek. Met het vernieuwde aanbod speelt het Graafschap College in op de ontwikkelingen in de technische sector. Voor de opleiding Middenkader Smart Building geldt dat het Graafschap College het eerste roc in Nederland is dat deze opleiding aanbiedt.

Smart Building

De opleiding Middenkader Smart Building, onderdeel van de richting Gebouwde omgeving, speelt in op de ontwikkelingen op het gebied van de bouw en installatietechniek. Door nieuwe (industriële) bouwmethoden en innovaties in de installatietechniek verandert de wereld van de gebouwde omgeving razendsnel. Er is behoefte aan nieuwe medewerkers die actief kunnen samenwerken met en tussen de verschillende disciplines. De bouw- en installatietechniekbranche werken intensief samen, zodat duurzame, toekomstgerichte en generatiebestendige gebouwen gebouwd kunnen worden.

Smart Industry

In de opleiding Middenkader Smart Industry, onderdeel van de richting Engineering en industrie, worden de vakgebieden technologie, ICT én technische bedrijfskunde op een unieke manier met elkaar gecombineerd. Robotica, internet-of-things, Big Data, cloud-computing en augmented reality zijn de allernieuwste technologische ontwikkelingen waarmee studenten tijdens deze opleiding op een ondernemende en experimenterende manier aan de slag gaan.

Informatie en aanmelden

Informatie over beide opleidingen is te vinden op de website van het Graafschap College. Aanmelden is mogelijk via de aanmeldknop op de pagina over het betreffende profiel.

Reageren