Van 10 december 2016 tot eind januari 2017 pleegt DUO onderhoud aan het systeem BRON. BRON is het systeem waarin de inschrijvingen en behaalde diploma’s van studenten worden geregistreerd. Het onderhoud betreft alleen de gegevens van mbo-studenten. Ook leerlingen van het voortgezet onderwijs die zich in deze periode willen inschrijven voor een mbo-opleiding, krijgen hiermee te maken.

Wat betekent dit voor (aankomend) mbo-studenten?

 • Studenten die lesgeld in termijnen betalen
  In januari 2017 wordt geen lesgeld afgeschreven. Ook niet als in het bericht staat dat DUO in januari gaat afschrijven. Studenten krijgen nog bericht dat de termijn van januari wordt doorgeschoven naar februari.
 • Studenten die zich inschrijven voor een mbo-opleiding in de periode van het onderhoud
  Studenten kunnen gewoon studiefinanciering en het studentenreisproduct aanvragen. DUO controleert achteraf of studenten stonden ingeschreven. De rekening voor het lesgeld stuurt DUO in februari 2017.
 • Studenten die zich uitschrijven bij een mbo-opleiding in de periode van het onderhoud
  Net als altijd moeten studenten zelf hun studiefinanciering stopzetten en hun studentenreisproduct stopzetten. DUO controleert achteraf of de doorgegeven uitschrijfdatum klopt.
 • Studenten die een diploma halen in of vlak voor de periode van het onderhoud
  Als studenten hun diploma in 2016 halen, wordt de prestatiebeurs in februari 2017 omgezet in een gift. Van studenten die hun diploma halen in januari 2017 wordt de prestatiebeurs omgezet in januari 2018.
 • Studenten die lesgeld terugvragen, omdat zij hun diploma hebben behaald in of vlak voor de periode van het onderhoud
  Omdat het diploma van deze studenten nog niet is geregistreerd, kan dit verzoek niet direct worden afgehandeld. Studenten kunnen het verzoek wel indienen, maar krijgen pas in februari bericht of ze recht hebben op terugbetaling van het lesgeld.

Lees hier meer informatie over het onderhoud bij DUO. Als je vragen hebt, kun je het beste contact op met DUO.

Reageren