Tussen 8 en 12 maart openen ruim 30 innovatieve bedrijven in de Achterhoek hun deuren voor het publiek tijdens de ‘Open dagen Smart Industry’. De open dagen zijn onderdeel van het Innovatiefestival 2017, een groot jaarlijks event in de Achterhoek over innovatie en Smart Industry. Tijdens de open dagen maken bezoekers kennis met de wereld van Smart Industry en presenteren deelnemende bedrijven de carrièremogelijkheden voor jong talent.

“Het is geweldig om te zien dat zoveel bedrijven direct mee wilden doen aan dit nieuwe initiatief”, zegt Wilma Elbertsen, regiomanager VNO-NCW Achterhoek. VNO-NCW Achterhoek is een van de organisatoren van de open dagen. “Voor deze eerste keer hebben we meer dan 30 bedrijven die deelnemen. Dat overtrof onze verwachtingen. Bedrijven willen graag uitdragen wat voor moois en bijzonders ze in huis hebben. Het gaat dan niet alleen om innovatieve producten en processen. Ze willen juist ook laten zien dat ze interessante carrièremogelijkheden hebben voor jong talent.”

In elke gemeente van de Achtehoek doen minimaal twee bedrijven mee aan de Open dagen Smart Industry. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen ‘achter de schermen’ van innovatieve Achterhoekse bedrijven. Op www.innovatiefestival2017.nl staat een overzicht van het programma en alle deelnemende bedrijven. Vooraf aanmelden is noodzakelijk, vanwege een maximale bezoekerscapaciteit per deelnemend bedrijf. Aanmelden kan ook via de site van het Innovatiefestival.

Het Graafschap College is als partner in de regio nauw betrokken bij het Innovatiefestival 2017.

Reageren