Mooie start voorlichtingsseizoen 2018 – 2019

Donderdag 12 oktober organiseerde het Graafschap College de jaarlijkse Decanendag. Zo’n 50 gasten, bestaande uit vmbo-decanen, decanen van praktijkscholen, adviseurs van het Leerwerkloket Achterhoek en decanen van het Graafschap College, werden ontvangen in het gloednieuwe Onderwijs Leer Centrum (OLC) van de sector Zorg, Welzijn & Sport. 

Na het welkomstwoord van René van Gils, voorzitter van het college van bestuur, begon het plenaire deel van de ochtend. Verschillende sprekers praatten de aanwezigen bij over de laatste ontwikkelingen binnen het Graafschap College en relevante veranderingen binnen het mbo. Zo gaf Helga van den Enk van de dienst Onderwijs en innovatie een toelichting op het nieuwe toelatingsbeleid. Manager van het OLC Rick Veijer gaf uitleg over het gloednieuwe OLC, hét nieuwe hart binnen de sector Zorg, Welzijn & Sport waar allerlei vormen van innovatief onderwijs en gepersonaliseerd leren samenkomen.Alex Jansen en Raymond de Haas van het Loopbaanplein vertelden over studentbegeleiding binnen het Graafschap College. Hun verhaal werd kracht bij gezet door het persoonlijke verhaal van student Cheyenne Pattipeilony. Door haar angststoornis was het lastig om onderwijs te volgen. Dankzij de intensieve begeleiding vanuit het Loopbaanplein heeft ze de draad weer opgepakt en haar stoornis grotendeels overwonnen. Bekijk hier het filmpje, waarin Cheyenne haar verhaal vertelt. 

Ontwikkelingen in de sectoren

Tijdens het tweede deel van de ochtend stonden de ontwikkelingen in de vier onderwijssectoren centraal. Hans Assink, opleidingsmanager, gaf een workshop over de Entree-opleiding. Tijdens de workshop gingen de deelnemers met elkaar in gesprek over het onderwijs aan de doelgroep van deze opleiding. Heino Brink van de sector Techniek & Informatica gaf een presentatie over de opleiding Mediavormgeving. Opleidingsmanager Stella Mutsaers vertelde onder andere meer over de toelating voor de opleiding Defensie (veva) en veiligheid, de technische profielen binnen deze opleiding  Defensie en de nieuwe profielen binnen de opleiding Transport en logistiek (Planner wegtransport (niveau 3) en Leidinggeven op basis van vakmanschap (niveau 4)). De sector Zorg, Welzijn & Sport verzorgde twee presentaties. André van Gessel ging in op de opleiding Sociaal Cultureel Werk en Jacqueline ter Bogt vertelde meer over het profiel Medewerker facilitaire dienstverlening (niveau 2). Met name de projecten waaraan studenten werken en de veelzijdigheid van de werkzaamheden van de medewerker facilitaire dienstverlening kwamen aan de orde. Een aantal studenten dat dit profiel volgt, demonstreerde de werkzaamheden tijdens de presentatie.

Nieuwe (digitale) brochures

Tijdens de Decanendag werden ook de nieuwe brochures met het opleidingsaanbod 2018-2019 gepresenteerd. Alle deelnemers ontvingen een setje brochures in een handzaam doosje. Het doosje is bedrukt met voor decanen belangrijke informatie, bijvoorbeeld informatie over de open dagen. Nieuw dit jaar is dat de brochures ook digitaal beschikbaar zijn. Ze zijn te downloaden via een verkorte URL, die rechtsboven op de cover van de brochure staat. Ook nieuw is dat alle covers van de brochures op de poster met het opleidingsaanbod staan en via de app Aurasma digitaal zijn te openen. Met deze nieuwe ontwikkelingen rondom het voorlichtingsmateriaal hoopt het Graafschap College decanen nóg beter te ondersteunen bij het geven van voorlichting.

Een aantal presentaties die tijdens de Decanendag zijn gegeven, zijn beschikbaar op het Decanenplatform. U vindt ze hier.

Reageren