Nieuwe editie relatiemagazine WERKT! is uit. Lees hem nu!

Deze week ontvangen onze relaties een nieuwe editie van ons relatiemagazine WERKT! Daarnaast is het magazine vanaf vandaag ook online beschikbaar.

Deze editie gaat over de samenwerking tussen Overheid, Ondernemers en maatschappelijke Organisaties (waaronder het onderwijs) in de regio. De Achterhoek Board is het gezicht van deze samenwerking. Speciaal voor dit magazine gingen drie vertegenwoordigers van de Board (burgemeester Mark Boumans, ondernemer Koen Knufing en Mirjam Koster) tijdens een ‘kookbattle’, samen met studenten Gespecialiseerd kok, de strijd met elkaar aan én in gesprek over de wijze waarop samen aan een goede en gezonde toekomst voor een krachtige Achterhoek wordt gewerkt. Deze samenwerking is uniek in Nederland, zo stelt hoogleraar Marcel Boogers in de rubriek SPREEKT. Als deskundige op het gebied van regionale bestuurlijke ontwikkeling geeft hij zijn mening.

Voorbeelden uit de praktijk

Dat de regionale samenwerking ook steeds zichtbaarder en concreter wordt, blijkt uit de vele praktijkvoorbeelden die er zijn. In dit magazine onder andere een reportage over ‘Bewegen met doelgroepen’, onderdeel van de opleiding Verzorgende IG. Door in de lessen gezondheid en vitaliteit centraal te stellen, wordt bijgedragen aan het doel van de Board om de ‘gezondste regio’ te worden. In de rubriek ‘Uit de Box’ aandacht voor de regionale samenwerking in de foodsector. Een samenwerking die de regionale economie stimuleert en van de Achterhoek een gezonde, vitale en duurzame regio maakt. Lees ook hoe overheid, ondernemers en het Graafschap College samen de personeelstekorten in de logistiek en rijwielbranche aanpakken en hoe gezamenlijk wordt ingespeeld op de toekomst van slim bouwen en innovaties in de techniek.

En nog veel meer…

Innovatiemakelaar Harold Vulink beantwoordt de vraag van Theo Lammers, directeur van Kaak Group, over het behouden van (jonge) professionals voor de regio. Student Ole Bekker ‘droomt’ over zijn toekomst in de commercie. Max Riekel, manager breedtesport bij voetbalvereniging DZC’68, vertelt over het project Samen Doetinchem. Leo Jansen (docent) en Gijs Smeman (projectmanager CIVON Innovatiecentrum) blikken terug op de uitwisseling met het Spaanse TKNIKA. Fysiotherapeut Leonie Engelaar vertelt over de meerwaarde die mbo-student Julian Som hun praktijk biedt en oud-student en ondernemer Heleen Florijn legt uit hoe de opleiding Haarverzorging haar stimuleerde om als zelfstandige aan de slag te gaan.

Volg WERKT!

Ons relatiemagazine komt twee keer per jaar uit (voorjaar en najaar). Tussendoor zijn we te volgen op Facebook en LinkedIn en plaatsen we video’s op ons YouTube kanaal.

Vragen, opmerkingen of suggesties?

We zijn benieuwd wat u van de vierde editie van ons magazine vindt. Heeft u opmerkingen, tips voor interessante onderwerpen of een vraag? Mail de redactie! Geen relatiemagazine ontvangen, maar wel interesse? Laat uw gegevens achter.

Reageren