MISS TECH Doe-dag, speciaal voor meiden

Leerlingen die willen onderzoeken of een opleiding/ baan in de techniek bij hen past, zijn van harte welkom op de “MISS TECH” Doe-dag, speciaal voor meiden,  georganiseerd door de sector Techniek en informatica op maandag 20 januari.

Tijdens deze Doe-dag wordt er kennis gemaakt met verschillende studentes die een opleiding in de techniek volgen, maar gaan ze vooral aan de slag. Ze gaan een échte robot bouwen die ze het eind van de dag ook mee mogen nemen. Ze maken kennis met programmeren, industrieel design, mechatronica, metaalbewerking, werktuigbouw, motorvoertuigentechniek en bouw. Door deel te nemen aan deze doe-dag ontdekken ze meer over de verschillende kanten van de beroepen in de techniek en komen ze er misschien wel achter dat een opleiding in de techniek écht iets voor hun is!

Leerlingen kunnen zich vóór 13 januari aanmelden via de website van het Graafschap College.

Doorstroom meiden vanuit VMBO naar technische vervolgopleiding

Zoals u misschien wel weet, zijn er maar weinig meisjes die vanuit het VMBO doorstromen naar een technische vervolgopleiding. Landelijk gaat het om
14 %. In onze regio kiest maar 6% voor een beroepsopleiding in de techniek. Is dat een probleem? Ja natuurlijk! Heel veel meisjes komen nooit op het idee, dat ze juist in de techniek kunnen worden wie ze zijn; dat ze dáár hun talenten het best tot ontwikkeling kunnen laten komen en juist dáár in hun element zijnOok voor de sector is het een gemis dat een grote potentiële doelgroep niet of nauwelijks wordt aangesproken. Het tekort aan goed opgeleid technisch personeel neemt alleen maar toe; geen goede zaak in een regio die het op economisch vlak vooral van de maakindustrie moet hebben.   

Nieuw programma

We vinden als Graafschap College dat we onze verantwoordelijkheid moeten pakken. We zijn dat verplicht naar het beroepenveld, maar bovenal naar de meisjes.  We werken momenteel aan een programma, waarin we de belangstelling voor Techniek bij meisjes op het VMBO  aanwakkeren. Eénmaal in huis, zullen we meer oog moeten hebben voor onze vrouwelijke studenten. Zij vormen een sterke minderheid in hun opleiding en ondervinden daar dagelijks de effecten van, zowel op school als op stage.   

We kunnen dit project niet in ons eentje tot een succes malen. Daar hebben we het hele scholenveld voor nodig. Ook u. Wat vragen we nu van u?  

  • Deze link brengt u naar een filmpje. We vragen u het filmpje te verspreiden en te laten zien, b.v. in het kader van LOB
  • Op maandag 20 januari organiseren we een doe-dag, waarin meisjes met vrijwel alle aspecten van onze technische opleidingen kennismaken. Hier vindt u alle event informatie
  • De doe-dag valt op een reguliere lesdag. Wij vragen u de meisjes die belangstelling hebben toestemming te geven om aan deze activiteit te kunnen deelnemen. 

Aanmelden MISS TECH Doe-dag

Aanmelden kan t/m 13 januari via de website van het Graafschap college.

Meer informatie

Voor meer informatie en flyers* over deze Doe-dag kun je contact opnemen met Yvette Rutten (Y.Rutten@graafschapcollege.nl) 088 3241407
* De flyers worden ook tijdens de Mbo-scholenmarkt uitgedeeld aan leerlingen.

Ter promotie van deze activiteit treft u hier de digitale flyer aan. Wilt u deze binnen uw school verspreiden? 

 

Reageren