YouLab – Jóuw jaar

Naast het bekende opleidingenaanbod biedt het Graafschap College in Doetinchem met ingang van het nieuwe schooljaar iets nieuws: een tussenjaarprogramma voor jongeren die erachter willen komen wat hun talenten zijn en welke keuzes op het gebied van vervolgopleiding en werk bij hen passen. Onder de noemer “YouLab – Jóuw jaar” gaan zij tien maanden actief aan de slag om zichzelf verder te ontdekken en te ontwikkelen.

Persoonlijke ontwikkeling en loopbaanoriëntatie

Het jaar zit vol met boeiende workshops en trainingen, gastsprekers, challenges, beweging en interactie. Dit gebeurt grotendeels op de locatie Mijn School van het Graafschap College. Daarnaast gaan de deelnemers aan het werk: in samenwerking met uitzendbureau Seesing Flex worden geschikte werkplekken in de regio gezocht, waar de jongeren ‘on the job’ kunnen ontdekken wat wel en niet bij hen past. Het is een jaar waarin het niet draait om presteren, maar om leren, experimenteren, ontdekken en ervaren.

Meer informatie

Op graafschapcollege.nl/youlab is meer te lezen over YouLab, onder meer over de inhoud van het programma en over de kosten. YouLab is geen opleiding en wordt daarom ook niet bekostigd door de overheid; de deelnemer betaalt dus zelf (en verdient een deel van die kosten terug door het werk dat onderdeel is van het programma). Via het contactformulier op de website kunnen belangstellenden, geheel vrijblijvend, uitgebreidere informatie aanvragen. Zo kan men bijvoorbeeld meer te weten komen over de ‘proefochtend’ op donderdag 9 juli, waarop men nader kan kennismaken met YouLab, de coaches en de locatie.

Reageren