‘Help mij kiezen – weken’ voor vo-leerlingen die nog geen opleidingskeuze hebben gemaakt

De online open dagen zijn achter de rug, de uiterlijke aanmelddatum (1 mei) nadert. Uit verschillende cijfers en onderzoeken blijkt dat er nog veel vo-leerlingen zijn die geen opleidingskeuze hebben gemaakt.

Tijdens de Help mij kiezen – weken van 6 t/m 30 april willen we deze leerlingen ondersteunen bij het maken van een passende keuze. De situatie van de individuele leerling is daarbij het uitgangspunt.

Oriënteren via de website

Leerlingen die op dit moment de behoefte hebben om zich te oriënteren op de verschillende opleidingsmogelijkheden van het Graafschap College kunnen nog steeds terecht op de website. Via de richtingspagina’s kunnen zij ontdekken welke opleiding bij hen past. Op de richtingspagina’s vinden leerlingen informatie over de verschillende opleidingen, vertellen studenten van het Graafschap College over hun ervaringen en is van iedere opleiding een leuke video te vinden. Om een indruk te krijgen van de locaties van het Graafschap College kunnen zij de locatievideo’s bekijken. 

In gesprek met studenten en docenten

Leerlingen die nog twijfelen, bieden we van 12 t/m 23 april de mogelijkheid om in gesprek te gaan met studenten en/of docenten van het Graafschap College. Het betreft één op één gesprekken, die online zullen plaatsvinden. Door in gesprek te gaan, kunnen leerlingen uitzoeken of de opleiding van hun voorkeur écht bij hen past. Aanmelden kan via de website van het Graafschap College. Na ontvangst van de aanmelding neemt het Graafschap College zo snel mogelijk contact op met de betreffende leerling om een afspraak te maken. 

Aanmelden vóór 1 mei

Leerlingen die al een opleidingskeuze hebben gemaakt, maar zich nog niet hebben aangemeld, verzoeken wij dit vóór 1 mei te doen. Dat kan via het digitaal aanmeldformulier op de profielpagina’s van de website van het Graafschap College. Leerlingen die zich na 1 mei aanmelden, kunnen in de meeste gevallen wel terecht, maar kunnen geweigerd worden voor de opleiding van hun keuze. 

Online studiekeuzegesprek: ‘HELP! Ik kan niet kiezen!’

Leerlingen, diverwachten vóór 1 mei écht geen opleidingskeuze te kunnen maken, kunnen zich ook dit jaar aanmelden voor een online studiekeuzegesprek met een decaan van het Graafschap College. De decaan helpt de student tijdens dit gesprek bij het maken van een passende keuze. 

Kennismaking op locatie

Tot slot, uit onderzoek blijkt ook dat leerlingen er behoefte aan hebben om sfeer te proeven op het Graafschap College. Door de coronamaatregelen is dit helaas nog steeds niet mogelijk. Leerlingen die zich hebben aangemeld bij het Graafschap College ontvangen op korte termijn wel een uitnodiging voor een kennismaking op locatie in de periode na 1 mei.* 

*onder voorbehoud van de coronamaatregelen