Voorlichtingsseizoen 2022 – 2023 van start!

Donderdag 29 september kwamen decanen van vo-scholen uit de regio en decanen van het Graafschap College samen bij Civon in Ulft voor de jaarlijkse decanendag. De decanendag is de officiële aftrap van het nieuwe voorlichtingsseizoen. Het Graafschap College was blij met de opkomst! Decanen werden onder andere bijgepraat over het komende voorlichtingsseizoen en nieuwe ontwikkelingen binnen verschillende opleidingen.

De komende maanden organiseert het Graafschap College meerdere voorlichtingsevenementen en -activiteiten. Met deze evenementen en activiteiten spelen we in op de wensen en behoeften van leerlingen die zij tijdens het oriënteren op, verkennen van en verdiepen in een mbo-, entree- of vavo-opleiding hebben.

3 oktober t/m 2 november: GC on Tour

De komende weken gaat het Graafschap College on tour! Het ‘GC on Tour’-team, dat bestaat uit medewerkers en vooral studenten, bezoekt verschillende middelbare scholen in de gehele regio (sommige scholen meerdere dagen). Het doel van GC on Tour is om leerlingen op een leuke en actieve manier kennis te laten maken met het mbo en het Graafschap College. Het GC on Tour-team verzorgt op iedere school per klas steeds een programma van ongeveer een uur. Tijdens dit programma doen de leerlingen onder andere een interessetest en kunnen zij deelnemen aan leuke activiteiten. Deze activiteiten worden mogelijk gemaakt door heel veel enthousiaste studenten en docenten van het Graafschap College! Via onze social mediakanalen geven we de komende weken regelmatig een update van GC on Tour. 

4 november: open dag

Vrijdag 4 november openen de locaties JF Kennedylaan, Sportweg, Maria Montessoristraat, Stoomtram en Groenlo van het Graafschap College van 15.00 tot 20.00 uur hun deuren voor leerlingen en hun ouders/verzorgers. Bezoekers kunnen zich tijdens de open dag breed oriënteren op de verschillende richtingen en ‘sfeer proeven’. Op een aantal locaties worden rondleidingen door studenten en medewerkers georganiseerd. Op locatie JF Kennedylaan worden speciale boxen ingericht, waarin bezoekers snel een eerste indruk krijgen van wat wél en wat níet bij hen past. Ook kunnen leerlingen bij de geopende locaties een interessetest doen. Geïnteresseerden kunnen zich half oktover via de website van het Graafschap College aanmelden voor de open dag.

Overzicht voorlichtingsseizoen 2022 – 2023

Lees meer over de overige evenementen en activiteiten dit schooljaar.

CAMBO: Centraal Aanmelden MBO

Tijdens de decanendag zijn de aanwezigen er al kort over geïnformeerd: het Graafschap College stapt over op CAMBO (Centraal Aanmelden MBO). Vanaf half oktober kunnen toekomstige studenten zich, zoals gebruikelijk, via de website aanmelden voor een profiel. Het aanmelden verloopt iets anders dan voorheen. Nadat de aanmelder op de pagina van het profiel van zijn/haar keuze op de aanmeldknop heeft geklikt en de betreffende startdatum en variant heeft gekozen, verloopt de aanmelding voor het schooljaar 2023-2024 via CAMBO (Centraal Aanmelden MBO). Doordat zij zich aanmelden met DigiD is een deel van hun gegevens vooraf ingevuld. Heeft een leerling geen DigiD en kan hij/zij deze ook niet aanvragen? Dan kan hij/zij zich wenden tot de betreffende studentenadministratie. Binnenkort zal op de website een handleiding gepubliceerd worden, waarin het aanmeldproces wordt uitgelegd. 

Reageren