Laden Evenementen

GC on Tour

  • Dit evenement is voorbij.

Het Graafschap College gaat on tour! In week 40, 41, 42 en 44 van het schooljaar 2022-2023 bezoekt ons ‘GC on Tour – team’, bestaande uit studenten en medewerkers, op maandag tot en met donderdag middelbare scholen in de regio Achterhoek en Liemers om leerlingen op een leuke en actieve manier kennis te laten maken met het mbo en het Graafschap College. 

Update: het is helaas niet meer mogelijk om je school aan te melden voor GC on Tour. Neem voor vragen contact op met Esmay Kersten, team Marketing en communicatie (e.kersten@graafschapcollege.nl).

Meld je school nu aan!

Wil je dat we ook jouw school bezoeken? Meld je dan zo snel mogelijk aan! Dat kan via dit aanmeldformulier. Op het formulier kun je onder andere aangeven op welk(e) dagdeel of dagdelen je GC on Tour het liefst ontvangt. Je kunt een keuze maken uit maximaal 2 dagdelen (op dezelfde dag). Het is ook mogelijk je voor 1 dagdeel aan te melden. Belangrijk om te weten: het betreft een aanmelding onder voorbehoud. Nadat we je aanmelding hebben ontvangen, nemen we telefonisch contact op om je aanmelding door te spreken en definitief te maken. 

Wat kun je verwachten?

We bieden per sessies een programma aan dat 50 – 60 minuten duurt. Per sessie kan één klas deelnemen. Wil je meer klassen laten deelnemen, dan kunnen we meerdere sessies verzorgen. Het programma ziet er als volgt uit*: 

  • Welkomstwoordje door decaan van het Graafschap College (5 minuten) 
  • Energizer door studenten van de opleiding Sport en bewegen (5 minuten) 
  • ‘Wie ben jij?’ – test: leerlingen onderzoeken op een actieve manier waar hun interesses liggen. De uitkomst van de test biedt een mooie aanleiding om er in de lob-lessen op school een vervolg aan te geven (10 minuten) 
  • Doe-activiteit/ demonstraties door studenten van de sectoren Techniek & Informatica, Economie & Dienstverlening en Zorg, Welzijn & Sport (25 – 35 minuten) 
  • Afsluiting door decaan van het Graafschap College (5 minuten) 

*De opzet en het programma van GC on Tour zijn ongewijzigd t.o.v. GC on Tour 2021 

Wat hebben wij nodig?

Gezien de opzet van het programma hebben wij een grote ruimte nodig waarin we ‘GC on Tour’ organiseren. Een aula of gymzaal is qua grootte het best passend. We zorgen zelf voor een geluidsinstallatie, maar hebben op locatie wel een beamer nodig. Verder is het handig wanneer de ‘GC on Tour’ bus dichtbij de ingang van de school kan parkeren. Dit in verband met het uit- en inladen van de spullen die we mee naar jullie school nemen. Daarnaast is het van belang dat er tijdens het programma van ‘GC on Tour’ een docent/begeleider vanuit jullie school aanwezig is om de leerlingen te begeleiden. 

Kennismaking en brede oriëntatie

‘GC on Tour’ is interessant voor zowel derde- als vierdejaarsleerlingen. Met deze activiteit willen we deze leerlingen op een luchtige en actieve manier kennis laten maken met het mbo en het Graafschap College. Daarom zijn ook niet alle opleidingen van het Graafschap College vertegenwoordigd tijdens ‘GC on Tour’. Er komen studenten van enkele opleidingen mee om met leerlingen in gesprek te gaan over studeren in het mbo en bij het Graafschap College. Leerlingen die meer willen weten over onze opleidingen kunnen terecht op de open dag van het Graafschap College. De eerste open dag zal direct na ‘GC on Tour’ georganiseerd worden.