Laden Evenementen

Online open dag

  • Dit evenement is voorbij.

Leerlingen die zich willen verdiepen in één of meerdere mbo-, entree- of vavo-opleidingen kunnen zaterdag 29 januari het Graafschap College virtueel bezoeken. Van 10.00 – 15.00 uur staan onze studenten en docenten klaar om uitgebreid te vertellen over onze opleidingen en van alles te laten zien. Natuurlijk is er ook voldoende gelegenheid om vragen te stellen. Leerlingen kunnen in de virtuele omgeving ook leuke video’s bekijken om meer informatie over onze opleidingen en locaties te verzamelen. Ook leerlingen die het lastig vinden om een opleidingskeuze te maken, helpen we verder.

Aanmelden kan vanaf nu! 

Leerlingen die het Graafschap College op zaterdag 29 januari willen ‘bezoeken’, kunnen zich vanaf nu hier aanmelden. Na aanmelding ontvangen zij een bevestigingsmail met daarin een persoonlijke code. Met deze code kunnen zij een account aanmaken, zodat zij op zaterdag 29 januari toegang hebben tot de virtuele omgeving. 

Wat kunnen leerlingen verwachten tijdens de online open dag?

Virtueel Graafschap College

Tijdens de open dag kunnen leerlingen (en hun ouders/verzorgers) de volgende locaties van het Graafschap College online bezoeken: 

– Locatie Groenlo
– Locatie J.F. Kennedylaan
– Locatie Maria Montessori
– Locatie Sportweg
– Locatie Stoomtram
– Locatie Terborg (Anton Tijdink Techniekopleidingen) 

Ook over de overige locaties van het Graafschap College kunnen zij tijdens de online open dag informatie vinden. 

Online voorlichtingssessies

Door deel te nemen aan een online voorlichtingssessie kunnen leerlingen zich verdiepen in een opleiding. Studenten en docenten vertellen alles over de inhoud van de opleiding. Welke vakken worden gegeven? Hoe vaak gaan leerlingen op stage? Wat maken ze mee? Wat maakt de opleiding bijzonder? Studenten en docenten vertellen niet alleen, maar laten ook zoveel mogelijk zien. Ook is er voldoende gelegenheid voor het beantwoorden van vragen van leerlingen. Een online sessie duurt 30 minuten. Willen leerlingen zich in meer opleidingen verdiepen? Dan kunnen zij meerdere online sessies volgen. Naast sessies over opleidingen kunnen leerlingen ook deelnemen aan een online sessie over Mijn School en YouLab. 

Opleidingsvideo’s

In de virtuele omgeving kunnen leerlingen opleidingsvideo’s bekijken om meer te weten te komen over onze opleidingen. In deze video’s vertellen studenten over de inhoud van de opleiding en delen zij hun ervaringen. Leerlingen krijgen zo een goede indruk van de opleiding.

Locatievideo’s

Eén of meerdere locatie van binnen bekijken? Ook dat kan! Leerlingen kunnen de locatievideo’s bekijken. De video’s leiden ze rond in de verschillende gebouwen.

HELP! Ik kan niet kiezen!

Vind een leerling het lastig om een opleidingskeuze te maken? Onze decanen helpen ze graag op weg! In de virtuele omgeving kunnen ze in de ‘decanenbus’ stappen en zich aanmelden voor een studiekeuzegesprek. Natuurlijk mogen ouders of verzorgers ook ‘meerijden’.

Informatie voor ouders

Ouders en verzorgers van leerlingen die binnenkort starten op het mbo en daarover vragen hebben, kunnen ook terecht op de online open dag. In de virtuele omgeving ontvangen zij nuttige informatie en kunnen zij hun vraag stellen in de live chat.