Veelgestelde vragen

Hieronder een overzicht van de veelgestelde vragen. Wordt jouw vraag niet beantwoord? Neem dan contact met ons op.

Algemeen

Iedere mbo-opleiding bestaat uit één gemeenschappelijk basisdeel, één of meer profielen én keuzedelen. Kijk hier voor meer informatie over de opbouw van de opleidingen.


Toelating

Het Graafschap College wil dat zijn opleidingen optimaal aansluiten op de arbeidsmarkt en dat er voldoende stageplaatsen beschikbaar zijn voor studenten. Daarom geldt voor sommige opleidingen dat een maximaal aantal plaatsen beschikbaar is. Op de website, bij de informatie over de profielen, staat beschreven of er voor het betreffende profiel een beperkte toelating geldt.


Aanmelden

Een leerling meldt zich aan via de website van het Graafschap College. Dit kan op de profielpagina van de betreffende opleiding, via de oranje knop ‘Aanmelden’.


Kosten en studiefinanciering

Studenten in de beroepsbegeleidende leerweg (bbl) van 18 jaar of ouder betalen cursusgeld. De hoogte van het cursusgeld wordt jaarlijks vastgesteld en hangt af van het niveau van de opleiding die je volgt. Meer informatie over cursusgeld staat op de website van het Graafschap College.


Digitaal Doorstroom Dossier (DDD)

Wanneer een leerling zich aanmeldt voor een van de opleidingen van het Graafschap College, ontvangt hij of zij een bevestiging van zijn aanmelding. In deze bevestiging wordt de leerling gevraagd een Digitaal Doorstroom Dossier aan te leveren. Als er geen Digitaal Doorstroom Dossier wordt aangeleverd, wordt de aanmelding niet verder in behandeling genomen.


Als er problemen zijn met betrekking tot het aanleveren van het Digitaal Doorstroom Dossier kunnen leerlingen contact opnemen met het Graafschap College. De medewerkers van de opleiding, waarvoor een leerling zich heeft aangemeld, kunnen de leerling verder helpen.