Sinds 1 augustus is Kees Nieuwenhuijse begonnen als sectordirecteur voor Techniek & Informatica. Daarvoor was hij directeur van het centrum voor innovatief vakmanschap en interim directeur van het innovatiecentrum ICER. Innovatie is dus geen onbekend begrip voor Kees en hij ziet er dan ook naar uit om met de sector Techniek & Informatica, de innovatie in opleidingen en bedrijven te stimuleren. Kees was al eerder werkzaam voor de sector, vanaf 2004 was hij al manager bij de sector en heeft daar met veel plezier gewerkt binnen de opleidingen van de toenmalige WEI.

“Zelf ben ik begonnen als docent in het speciaal onderwijs. Met name in het VO LOM en VO ZMOK liggen mijn ‘roots’. Het mooiste van werken met de bijzondere doelgroep is dan ook om talenten die er zijn te ontdekken en verder te ontwikkelen. Dat geldt voor zowel studenten als medewerkers. Na mijn tijd in het speciaal onderwijs ben ik projectmanager geworden van MTSplus een vernieuwingstraject in het technisch beroepsonderwijs.”

Kees woont inmiddels alweer jaren in de Achterhoek, in de plaats Ulft, wat erg makkelijk is omdat daar ook het innovatiecentrum staat. Volgens Kees zullen de komende jaren in het teken staan van nieuwe opleidingen en het moderniseren van opleidingen.

 ”De technologie gaat zo snel dat we daar op moeten inspelen in onze opleidingen en in de manier waarop we onderwijs aanbieden. Onderwijs moet interessant zijn en uitdagen, daarnaast is het mooi meegenomen als het ook leuk is! Werken met plezier voor docenten en studenten is het doel. Daarnaast willen we klaarstaan voor zoveel mogelijk mensen en helpen bij hun eigen carrière in de techniek.”

Reageren