Info-avond

Donderdag 24 juni a.s. van 18.00 – 21.00 uur is er op de locaties J.F. Kennedylaan, Julianaplein en Groenlo van het Graafschap College een info-avond voor opleidingen van de sectoren Zorg, Welzijn & Sport, Educatie & Participatie, Economie & Dienstverlening en Techniek & Informatica.

Voor wie is de info-avond bedoeld?

  • De laatbeslissers van het vmbo: leerlingen die nog twijfelen en wellicht behoefte hebben aan een extra informatiemoment om alsnog een keus te maken voor een mbo-opleiding
  • Vmbo-leerlingen die aanvankelijk opteren voor havo, maar er pas later achter komen dat een mbo-opleiding beter bij hen past
  • Havo- en vwo-leerlingen, waarvan duidelijk wordt dat ze havo/vwo niet succesvol gaan afronden
  • Hbo-studenten die hun propedeuse niet behalen en meer kansen hebben via de mbo-route
  • Doorstromers of overstappers vanuit andere mbo-opleidingen

De opzet van de info-avond is kleinschalig en persoonsgericht. Decanen en docenten staan leerlingen en hun ouders/verzorgers persoonlijk te woord om zo iedereen optimaal te ondersteunen in het maken van een verantwoorde opleidingskeuze. Aanmelden via de website is verplicht.

Open locaties en opleidingen

Op de locatie J.F. Kennedylaan zijn decanen van de sectoren Techniek & Informatica, Economie & Dienstverlening en Zorg, Welzijn & Sport (alle richtingen) aanwezig om leerlingen en hun ouders/verzorgers te informeren over de opleidingen en vragen te beantwoorden.

Op de locatie Groenlo zijn decanen van de richtingen Zorg en Welzijn aanwezig om leerlingen en ouders/verzorgers te informeren over de opleidingen en vragen te beantwoorden.

Op de locatie Julianaplein zijn docenten en decanen van de opleidingen Vavo en Entree aanwezig om leerlingen te informeren over de opleidingen en vragen te beantwoorden.

Liever een online studiekeuzegesprek?

Een online studiekeuzegesprek met een decaan (via Teams) is natuurlijk ook mogelijk. Hiervoor kan men zich aanmelden via de website, waarna zo snel mogelijk een uitnodiging volgt.

Deze infoavond wordt georganiseerd met inachtneming van de dan geldende corona-maatregelen.

Reageren