Voorlichting in het schooljaar 2021-2022

Om nog beter in te spelen op de wensen en behoeften van potentiële studenten worden het aantal voorlichtingsevenementen in het schooljaar 2021-2022 verder uitgebreid en bestaande evenementen verder verbeterd. Verdeeld over het hele schooljaar organiseert het Graafschap College diverse evenementen. In dit bericht een overzicht van deze evenementen en een korte toelichting.

30 september: decanendag

De decanendag is de officiële ‘aftrap’ van het nieuwe voorlichtingsseizoen. Tijdens de decanendag informeren we je onder andere over het opleidingenaanbod, actuele ontwikkelingen binnen het onderwijs en de activiteiten in het aankomende voorlichtingsseizoen.

Maand oktober: GC on Tour 

In de maand oktober gaan we op bezoek bij vo-scholen in de regio. Het doel van dit bezoek is om potentiële studenten kennis te laten maken met het mbohet Graafschap College en de verschillende richtingen. Vo-leerlingen ontvangen de brochure ‘Ontdek het GC’, met informatie over alle richtingen en opleidingen, en worden geïnformeerd over de voorlichtingsevenementen die gaan plaatsvinden. 

5 november: open dag

Vrijdag 5 november openen verschillende locaties van 15.00 tot 20.00 uur hun deuren voor potentiële studenten en hun ouders. Bezoekers kunnen zich tijdens de open dag breed oriënteren op de verschillende richtingen en sfeer proeven op het Graafschap College. 

23, 24 en 25 november: mbo-scholenmarkt

Ook dit jaar vindt op het Graafschap College de mbo-scholenmarkt plaats. Er worden voorlichtingssessies gegeven over de opleidingen van het Graafschap College en diverse andere mbo-opleidingen die het Graafschap College niet aanbiedt. 

29 januari: open dag

Zaterdag 29 januari organiseren we een open dag. Van 10.00 tot 15.00 uur kunnen potentiële studenten met hun ouders verschillende locaties van het Graafschap College bezoeken om opleidingsmogelijkheden te verkennen en zich hierin verder te verdiepen. Natuurlijk krijgen potentiële studenten en hun ouders ook tijdens deze open dag de kans om ‘sfeer te proeven’ op de locaties. 

16, 17 en 18 maart: info-avonden 

Op woensdag 16, donderdag 17 en vrijdag 18 maart organiseren we van 18.00 tot 21.00 uur een info-avond. Potentiële studenten en hun ouders kunnen zich verdiepen in de opleidingen van het Graafschap College, zodat zij voor 1 april een opleidingskeuze kunnen maken. 

April t/m juni: (online) studiekeuzegesprekken

Potentiële studenten die twijfelen over of geen keuze kunnen maken voor een opleiding, kunnen in de maanden april, mei en juni een persoonlijk (online) studiekeuzegesprek aanvragen met een decaan van het Graafschap College. Doel van het persoonlijke gesprek is om de toekomstige studenten extra hulp te bieden om tot een juiste opleidingskeuze te komen. 

23 juni: info-avond

Donderdag 23 juni van 18.00 tot 21.00 uur organiseren we nogmaals een info-avondDeze keer voor potentiële studenten (en hun ouders) die nog geen opleidingskeuze hebben gemaakt. Het betreft vooral vmbo’ers, mbo’ers, havisten en hbo’ers die het moeilijk vinden om de juiste opleidingskeuze te maken of vanwege tegenvallende resultaten of gewijzigde belangstelling hun opleidingsroute heroverwegen. Bezoekers kunnen terecht op de locaties J.F. Kennedylaan, Julianaplein en Groenlo. 

Meer info?

Via het decanenplatform houden we je op de hoogte van de voorlichting in het komende schooljaar. Heb je in de tussentijd vragen? Neem gerust contact op met Wilfried Rouwhorst (w.rouwhorst@graafschapcollege.nl).

Bekijk ook de pagina ‘Open dagen en events’.

Reageren