Voorlichting in het schooljaar 2023-2024

In het schooljaar 2023-2024 organiseert het Graafschap College verschillende voorlichtingsevenementen en -activiteiten voor vo-leerlingen die zich willen oriënteren op en verdiepen in een mbo-, vavo- of entree-opleiding. In dit bericht vind je een visueel overzicht van de planning en een korte beschrijving van de verschillende evenementen en activiteiten. 

28 september: decanendag

De decanendag op donderdag 28 september is de officiële ‘aftrap’ van het nieuwe voorlichtingsseizoen. Op deze dag informeren we je onder andere over het opleidingenaanbod, actuele ontwikkelingen binnen het onderwijs en de activiteiten in het aankomende voorlichtingsseizoen. 

2 oktober t/m 1 november: GC on Tour

Het ‘GC on Tour-team’, dat bestaat uit medewerkers en vooral studenten, gaat in deze periode op bezoek bij vo-scholen in de regio. Het doel van dit bezoek is om vo-leerlingen op een leuke en actieve manier kennis te laten maken met het mbo en het Graafschap College. Het GC on Tour-team verzorgt per klas een programma dat ongeveer een uur duurt. Tijdens dit programma ontdekken leerlingen onder andere waar hun interesses liggen en kunnen zij deelnemen aan leuke activiteiten. Vo-scholen konden zich aanmelden voor GC on Tour. Alle scholen die dat hebben gedaan, ontvangen voor de zomervakantie per mail meer informatie.

3 november: open dag

Vrijdag 3 november openen verschillende locaties van het Graafschap College van 16.00 tot 20.00 uur hun deuren voor potentiële studenten en hun ouders. Zij kunnen tijdens de open dag de verschillende richtingen ontdekken, sfeer proeven op het Graafschap College en in gesprek met studenten, docenten en decanen. Ook kunnen bezoekers deelnemen aan voorlichtingssessies om zich meer te verdiepen in de opleiding(en) naar keuze. 

21 en 22 november: mbo-informatieavonden

Ook dit jaar vinden op het Graafschap College de mbo-informatieavonden plaats. Er worden voorlichtingssessies gegeven over de opleidingen van het Graafschap College en diverse andere mbo-opleidingen die het Graafschap College niet aanbiedt. 

27 januari: open dag

Zaterdag 27 januari organiseert het Graafschap College een open dag. Van 10.00 tot 14.00 uur kunnen vo-leerlingen met hun ouders/verzorgers verschillende locaties bezoeken om opleidingsmogelijkheden te verkennen en zich hierin verder te verdiepen. Studenten, docenten en decanen staan klaar om hun ervaringen te delen en vragen te beantwoorden. Natuurlijk krijgen bezoekers tijdens deze open dag ook de kans om ‘sfeer te proeven’ op de verschillende locaties. 

15 maart: HELP! Ik kan niet kiezen-gesprekken

Leerlingen die twijfelen of geen opleidingskeuze kunnen maken, kunnen op vrijdag 15 maart tussen 18.00 en 20.00 uur een afspraak inplannen voor een persoonlijk studiekeuzegesprek met één van onze decanen. Het doel van dit gesprek is om leerlingen te helpen, zodat zij uiterlijk 1 april een opleidingskeuze kunnen maken.

Na 1 april: persoonlijke begeleiding bij opleidingskeuze

Lukt het een leerling niet om zich voor 1 april 2024 aan te melden? Ook na 1 april staan onze decanen voor hen klaar. Tijdens een studiekeuzegesprek helpen ze leerlingen graag om tot een passende keuze te komen en te adviseren over de te nemen stappen.

20 juni: info-avond Vavo

Op donderdag 20 juni van 18.00 tot 20.30 uur organiseren we op locatie Julianaplein in Doetinchem een info-avond Vavo. Deze avond is bedoeld voor leerlingen die in één jaar hun diploma of certificaten vmbo-tl, havo of vwo willen halen. Leerlingen kunnen in gesprek met docenten, decanen, studenten en studentbegeleiders van het Vavo. Ze krijgen informatie over bijvoorbeeld profiel- en vakkenkeuze, toelating of uitbesteding.

Meer info?

Via het decanenplatform houden we je op de hoogte van de voorlichting in het komende schooljaar. Heb je in de tussentijd vragen? Neem gerust contact op met Wilma Arends (w.arends@graafschapcollege.nl). Bekijk ook de pagina: ‘Open dagen en events’. 

Reageren