Graafschap College gaat weer on tour!

In week 40, 41, 42, 43 en 45* van dit jaar bezoekt het ‘GC on Tour-team’, bestaande uit studenten en medewerkers, vo-scholen in de Achterhoek en Liemers. Leerlingen kunnen tijdens GC on Tour op een leuke en actieve manier kennismaken met het mbo en het Graafschap College. 

*30 september t/m 6 november, m.u.v. de herfstvakantie, van maandag t/m donderdag 

Voor wie is GC on Tour bedoeld?

Het programma van GC on Tour sluit het best aan op vmbo-leerlingen die in het derde jaar van hun opleiding zitten. Leerlingen in het vierde jaar van hun opleiding kunnen deelnemen, maar alleen als zij niet eerder aan GC on Tour hebben deelgenomen. De opzet van GC on Tour 2024 is vergelijkbaar met vorig jaar. Ook leerlingen in het praktijkonderwijs of havo-leerlingen die (misschien) willen doorstromen naar het mbo, kunnen deelnemen aan GC on Tour.

Meld je school nu aan!

Wil je dat we ook jouw school bezoeken? Meld je dan zo snel mogelijk, maar uiterlijk vrijdag 17 mei a.s. aan. Dat kan via het aanmeldformulier. Op het formulier kun je onder andere aangeven op welk(e) dagdeel of dagdelen je GC on Tour het liefst ontvangt. Je kunt een keuze maken uit maximaal 2 dagdelen (op dezelfde dag). Het is ook mogelijk je voor 1 dagdeel aan te melden. Belangrijk om te weten: het betreft een aanmelding onder voorbehoud. Nadat we je aanmelding hebben ontvangen, nemen we telefonisch contact op om je aanmelding door te spreken en definitief te maken. Dit gebeurt vanaf 17 mei. 

Wat kun je verwachten?

We bieden per sessie een programma aan dat ongeveer 50 minuten duurt. Per sessie kan 1 klas deelnemen (maximaal 30 leerlingen). Wil je meer klassen laten deelnemen, dan kunnen we meerdere sessies op een dag/dagdeel verzorgen (maximaal 6). Het programma ziet er als volgt uit: 

  • Welkom door een decaan van het Graafschap College (5 minuten) 
  • Actieve ‘opwarmer’ door studenten van de opleiding Defensie of Sport en bewegen (5 minuten) 
  • ‘Wie ben jij?’-test door studenten van de opleiding Toerisme en recreatie: leerlingen onderzoeken op een actieve manier waar hun interesses liggen. De uitslag van de test kan als input dienen voor de lob-lessen op school (10 minuten) 
  • Doe-activiteit door studenten van de sectoren Techniek & Informatica, Economie & Dienstverlening en Zorg, Welzijn & Sport (25 minuten) 
  • Afsluiting door een decaan van het Graafschap College (5 minuten) 

Wat hebben wij nodig?

Gezien de opzet van het programma hebben wij een grote ruimte nodig, waarin we GC on Tour kunnen organiseren. Denk aan een aula of gymzaal. Belangrijk is dat de ruimte leeg is, op een aantal tafels en enkele stoelen na. Daarnaast hebben we een beamer/digibord nodig mét geluid. Het is handig wanneer de GC on Tour bus dichtbij de ingang van de school kan parkeren. Dit in verband met het uit- en inladen van de spullen die we meenemen. Het is van belang dat er tijdens GC on Tour een docent/begeleider van jullie school aanwezig is om jullie leerlingen te begeleiden. 

Kennismaking en brede oriëntatie

Met GC on Tour willen we leerlingen op een laagdrempelige, leuke en actieve manier kennis laten maken met het mbo en het Graafschap College. Niet alle opleidingen van het Graafschap College zijn vertegenwoordigd tijdens GC on Tour. Er komen studenten van enkele opleidingen mee om met leerlingen in gesprek te gaan over studeren in het mbo en bij het Graafschap College. Leerlingen die informatie willen over (een) specifieke opleiding(en) kunnen terecht op de open dag van het Graafschap College. De eerste open dag wordt direct na afloop van de GC on Tour-periode georganiseerd, namelijk op vrijdag 8 november. 

Vragen?

Heb je vragen over GC on Tour? Neem dan contact op met Esmay Kersten, team Marketing & Communicatie (e.kersten@graafschapcollege.nl).  

Reageren